Discover the Power of Queen Bees and the Science of Insemination.

Insemineringskurset for dronninger er et spesialisert opplæringsprogram som gir deltakerne muligheten til å få lisens til å utføre insemineringsprosedyrer for dronninger. Kurset avsluttes med en eksamen som må bestås for å oppnå denne lisensen. Opplæringen er veldig spesialisert, og gruppestørrelsen er begrenset til 10 personer. Dette er for å sikre at deltakerne får tilstrekkelig oppmerksomhet og komfort under kurset. Hver deltaker har også sitt eget fullt utstyrte insemineringsstasjon. Dette sikrer at de har alt de trenger for å kunne utføre prosedyrene på en effektiv og profesjonell måte. Kurset er grundig og gir deltakerne den nødvendige kunnskapen og ferdighetene for å kunne jobbe som inseminør for dronninger.

Hvem er kurset ment for

Dette kurset er ment for avanserte birøktere som ønsker å dra nytte av fordelene ved inseminering av dronninger. Det er også egnet for birøktere som ønsker å starte avlsprogrammer eller ønsker å lære om inseminering for å oppnå kvalifikasjoner som inseminør. Gjennom kurset vil deltakerne få den nødvendige kunnskapen og ferdighetene som trengs for å kunne inseminere dronninger på en effektiv og trygg måte.

Treningen vil bli gjennomført på stedet i henhold til den fastsatte timeplanen. Den praktiske delen av treningen vil bestå av øvelser, mens den teoretiske delen vil bli presentert gjennom forelesninger. Det er viktig å følge timeplanen nøye for å sikre at både den praktiske og teoretiske delen av treningen blir gjennomført på riktig måte. Deltakerne vil få muligheten til å praktisere det de har lært gjennom øvelsene, samtidig som de vil bli presentert for teoretisk kunnskap gjennom forelesninger. Dette kombinerte tilnærmingen sikrer en grundig og omfattende trening som vil gi deltakerne de nødvendige ferdighetene og kunnskapen de trenger for å lykkes.

Kurs i inseminering Polen

Eget utstyr ?

Ja, du kan ta med eget utstyr. Hver deltaker på kurset har tilgang til en komplett insemineringsstasjon, men dersom du har ditt eget utstyr kan du gjerne ta det med og jobbe med det under kurset. Vi tilbyr også konsultasjoner hvor vi gir råd og veiledning om hvordan du skal klargjøre og sette opp ditt eget utstyr på en riktig måte.

Hvor, Når og Hva

Kurset vil finne sted i Wielki Drogi, omtrent 20 km fra Kraków, Polen. Det er planlagt å avholde kurset fra 6. til 9. juni 2024. For å være klar til starten av kurset som er tidlig om morgenen den 6. juni, må dere ta høyde for å ankomme Polen allerede den 5. juni.

Kurset er åpent for alle og holdes på engelsk. For å sikre en smidig kommunikasjon, vil vi fra Eikely Honning være til stede som veiledere og assistenter. Vi er her for å støtte deltakerne, enten det er i form av oversettelser eller råd om språklige nyanser. Vårt mål er å skape en inkluderende læringsopplevelse der språket ikke er en hindring, men heller en ressurs. Vi er tilgjengelige for å sikre at alle forstår og kan delta fullt ut. Ikke nøl med å kontakte oss hvis du trenger hjelp eller veiledning i løpet av kurset. Vi ser fram til å hjelpe deg!

Etter gjennomføringen av kurset vil dere være i stand til å utføre inseminering av dronninger og lage en arbeidsplan for avl og inseminering. Kurset vil gi dere innsikt i utstyret som er nødvendig og hvordan det skal brukes på riktig måte. Det vil lære dere de nødvendige ferdighetene og kunnskapen som trengs for å sikre vellykket reproduksjon og avl av bier. Gjennom kurset vil dere få grundig opplæring i prosessen med inseminering, samt viktige faktorer som påvirker avl og reproduksjon hos bier. Etter fullføring av kurset vil dere være i stand til å praktisere disse ferdighetene på en effektiv og profesjonell måte.

En typisk dag på kurset starter med henting på hotellet kl. 08.00. Deretter følger inseminering og teori fra kl. 09.00 til kl. 12.30. Etterfulgt av en velfortjent lunsjpause kl. 12.30. Etter lunsj fortsetter insemineringen og teorien kl. 13.15. Dagen avsluttes med rydding rundt kl. 18.00, og deretter blir deltakerne kjørt tilbake til hotellet. Dette er en vanlig og strukturert dagsplan som gir deltakerne god tid til både praktisk læring og teoretisk forståelse.

Vår samarbeidspartner, Akademia pizczelarza, har utviklet kurset. Kurset blir undervist av Monika Leleń og Malgorzata Bienkowska som begge har lang erfaring og kunnskap innen biavl og inseminering. Kurset foregår i bigården til Pasieka Szeligow, en bedrift som avler rundt 35000 dronninger hvert år. Vi får tilgang til materiale direkte fra bigården under kurset. Bedriften har også tilrettelagt med både dronningbank og dronekuber for uttak av materiale. Vi vil få en omvisning og innføring i deres dronningavl under oppholdet.

Om vår samarbeidspartner
Sertifikat

Kurset er designet for å gi deltakerne mye praktisk erfaring, og det avsluttes med en muntlig eksamen på den fjerde dagen. Etter å ha bestått eksamen vil alle deltakerne bli tildelt et sertifikat som bekrefter deres kompetanse på området. Gjennom kurset vil deltakerne få muligheten til å bruke sin kunnskap i virkelige situasjoner, og dermed styrke sine ferdigheter og faglige kompetanse. Eksamenen vil være en viktig del av vurderingen, da den gir deltakerne muligheten til å demonstrere sin forståelse og evne til å anvende det de har lært.

Nysgjerrig ?

Hvis du er nysgjerrig og ønsker mer informasjon om kurset, kan du laste ned vår brosjyre eller bestille turen i vår webbutikk. Vi har all den informasjonen du trenger for å utforske kurset grundig og ta en informert beslutning. Vår brosjyre er en praktisk ressurs som gir deg detaljert informasjon om innholdet, timeplanen, instruktørene og prisen for kurset. Hvis du foretrekker å bestille direkte, kan du enkelt gjøre det i vår webbutikk. Ikke nøl med å kontakte oss hvis du har spørsmål eller trenger ytterligere assistanse. Vi er her for å hjelpe deg!